Hopp til innholdet

Om Sjakk5ern

SkoleSjakken inviterer alle landets 5. klasser til det sosiale prosjektet Sjakk5ern!

Sjakk5ern består av opplæring for hele klassen, øving og mulighet til å delta i turnering/mesterskap. Desto flere (prosentvis) som spiller i mesterskapet, desto flere poeng får klassen. Det er altså viktigere for klassen å få med mange spillere enn å få med gode spillere (og vi tar hensyn til klassestørrelse i poengberegningen)!

  • Sjakk er en inkluderende og sosial aktivitet som kan utøves på tvers av alder, fysikk, språk, kultur og kjønn
  • Sjakk5ern er moro, lærerikt og styrker klassesamholdet

Hvordan fungerer Sjakk5ern?

Opplæring: etter påmelding får klassen tilgang til en filmserie med innlagte øvelser, som tar elevene igjennom sjakkreglene, oppklarer vanlige misforståelser og gjør hele klassen rustet til å spille sjakkturnering! Opplæringen kan gjennomføres på 45-90 minutter i klasserommet – samlet eller oppdelt.


Mesterskap: Noen tilbys å spille mesterskap fysisk «over bordet», resten vil tilbys å delta i digitalt mesterskap på SpillSjakk (spillsjakk.no), som er tilpasset bruk i skoler. Nærmere informasjon om tilbudet kommer før jul.

Landsfinale: Finalen i Sjakk5ern 2024 blir torsdag 25. april og avholdes digitalt.


Hva koster det?

Det er ingen deltageravgift eller lignende i Sjakk5ern.

Hvordan bli med?
Registrer klassen i skjemaet under «Bli med» på våre nettsider. Gjennomfør opplæringen i klasserommet når det passer. Deretter kan dere velge å melde klassen på til mesterskapet og kanskje kommer klassen helt til landsfinalen?

Når spilles turneringene?
Innledende mesterskap avholdes i februar og mars 2024. De har varighet på én skoledag for hver deltagende klasse.

Hvem står bak Sjakk5ern?
SkoleSjakken og Norges Sjakkforbund er ansvarlige for tilbudet Sjakk5ern. Tilbudet er finansiert gjennom gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB.


Lurer du på noe?
Ta gjerne kontakt med oss på epost: sjakk5ern@skolesjakken.no

eller telefon: 21 60 81 21.