Hopp til innholdet

Om Sjakk5ern

SkoleSjakken inviterer alle landets 5. klasser til det sosiale prosjektet Sjakk5ern!

Sjakk5ern består av opplæring for hele klassen, øving og mulighet til å delta i turnering/mesterskap. Desto flere (prosentvis) som spiller i mesterskapet, desto flere poeng får klassen. Det er altså viktigere for klassen å få med mange spillere enn å få med gode spillere (og vi tar hensyn til klassestørrelse i poengberegningen)!

  • Sjakk er en inkluderende og sosial aktivitet som kan utøves på tvers av alder, fysikk, språk, kultur og kjønn
  • Sjakk5ern er moro, lærerikt og styrker klassesamholdet

Hvordan fungerer Sjakk5ern?

Opplæring: etter påmelding får klassen tilgang til en filmserie med innlagte øvelser, som tar elevene igjennom sjakkreglene, oppklarer vanlige misforståelser og gjør hele klassen rustet til å spille sjakkturnering! Opplæringen kan gjennomføres på 45-90 minutter i klasserommet – samlet eller oppdelt.


Mesterskap: I Sjakk5ern 2023 vil flest mulig tilbys å spille distriktsmesterskap «over bordet» (fysisk), resten vil tilbys å spille på spillplattformen SpillSjakk (spillsjakk.no), som er tilpasset bruk i skoler. Nærmere informasjon om tilbudet kommer før jul.

Landsfinale: Nærmere informasjon om uttak til landsfinalen kommer senest i januar.


Hva koster det?

Det er ingen deltageravgift eller lignende i Sjakk5ern.

Hvordan bli med?
Registrer klassen i skjemaet under «Bli med». Gjennomfør deretter opplæringen i klasserommet og meld deretter på klassen til mesterskapet (påmelding til mesterskap åpner senest i januar).

Når spilles turneringene?
Distriktsmesterskap skal i 2023 avholdes i mars. Informasjon om landsfinale og mulig fylkesmesterskap kommer snarlig.

Hvem står bak Sjakk5ern?
SkoleSjakken og Norges Sjakkforbund er ansvarlige for tilbudet Sjakk5ern. Tilbudet er finansiert gjennom gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB.


Lurer du på noe?
Ta gjerne kontakt med oss på epost: sjakk5ern@skolesjakken.no

eller telefon: 21 60 81 21.